نسبت های مالی
در این بخش نسبت های مالی جهت بررسی انعطاف پذیری سیستم مالی شرکت ها برای تحلیل گران، مدیران و سرمایه گذاران را بررسی خواهیم کرد، به همین منظور تمامی نسبت ها به صورت کاملا شفاف و رایگان تحت فایل اکسل (با مثال و بررسی دقیق نسبت ها) گردآورده شده است:
1. نسبتهای نقدینگی
نسبتهای نقدینگی توانایی و قدرت پرداخت مؤسسات در قبال بدهی های کوتاه مدت را اندازه گیری میکند. تحلیلگر مالی با استفاده از نسبتهای نقدینگی مشخص میکند که آیا مؤسسات از عهده پرداخت به موقع بدهی های کوتاه مدت خود بر خواهد آمد یا نه !
2. نسبتهای فعالیت
این نسبتها درجه کارایی مؤسسات در کاربرد منابع تحت اختیار را اندازه گیری میکند و رابطه بین حجم فروش و سرمایه گذاری در دارایی های مختلف مانند بدهکاران، موجودیها و دارایی های ثابت و غیره را مورد مقایسه قرار میدهد.
3. نسبتهای اهرمی
نسبت هایی که در این بخش قرار دارند به د ودسته تقسیم میشوند. یک دسته به بخش بدهیها و حقوق صاحبان سهام مربوط میشود و بدان وسیله میزان منابعی که یک شرکت از راه گرفتن وام تأمین میکند محاسبه می شود. دسته دوم توان شرکت در ایجاد سود کافی برای پرداخت شرکت را نشان میدهد.
4. نسبتهای سودآوری
سودآوری حاصل اجرای خط مشی ها و تصمیم های مدیران است. از طرف دیگر موجودیت درازمدت سازمانها بستگی مستقیم به قابلیت کسب درآمد آنان برای پرداخت تعهدات و علاوه بر آن تامین سود کافی برای سهامداران دارد. نسبتهای سودآوری مشخص میکند که یک موسسه تا چه اندازه بهطور مطلوب اداره گردیده است.
5. نسبتهای ارزش بازار
آخرین گروه نسبتها، معیارهایی هستند که بین قیمت بازار و ارزش دفتری هر سهم و سود ارتباط برقرار میکنند. این گروه شامل نسبتهای مربوط به سود سهام نیز هستند.
| بروز شد |
تهیه کننده: مهدی احدی راد